Hoe een leenaanbieding te beoordelen?

Hoe een leenaanbieding te beoordelen?

Een bedrijfslening kan u het broodnodige werkkapitaal opleveren of u helpen de volgende groeifase van uw onderneming te financieren. Maar voordat u op de stippellijn tekent, is het van essentieel belang te begrijpen waar u mee instemt. Als u van plan bent binnenkort een aanvraag voor bedrijfsfinanciering in te dienen, zijn hier de belangrijkste dingen die u moet weten wanneer u uw leningaanbod evalueert. Wil je bijvoorbeeld snel geld lenen zonder bkr en papierwerk? Controleer het aanbod dan altijd heel goed

Bekijk de hoogte van de lening

Als u een aanvraag hebt ingediend voor een bepaald bedrag, is het eerste wat u moet controleren of u bent goedgekeurd voor het volledige bedrag

Wanneer er een kloof is tussen het bedrag waarvoor u bent goedgekeurd en het geleende bedrag. Het kan zijn dat u een aanvraag indient voor 2.000 euro aan financiering, maar slechts goedgekeurd wordt voor 500 euro. Dan kun je op zoek naar meer of de 500 euro lenen. In dit geval zijn er twee opties, de eerste is om de lening te accepteren zoals ze is. De tweede is om het aanbod af te wijzen en financiering aan te vragen bij een andere kredietverstrekker om te zien of je in aanmerking komt voor het volledige bedrag.

Als u de lening accepteert zoals ze is, zorg er dan voor dat u uw due diligence doet en ervoor zorgt dat u de klus kunt klaren met een kleiner kapitaalbedrag (en zonder uw bedrijfsfinanciën overhoop te halen). Maak gedetailleerde kosten- en financiële projecties om het minimumbedrag te bepalen dat u werkelijk nodig hebt. Idealiter heb je dit getal al berekend voordat je een zakelijke lening aanvraagt.

Bereken de totale kosten van de lening

Het volgende waar je naar moet kijken bij het beoordelen van een leningsaanbod is hoeveel het lenen je gaat kosten.

Als u bijvoorbeeld een termijnlening neemt, is het jaarlijkse percentage het belangrijkste getal waarop u zich baseert. Het jaarlijkse percentage of JKP geeft de kosten van de lening op jaarbasis weer, waaronder de rente en eventuele andere kosten die de kredietverstrekker in rekening brengt. Als u het JKP van uw lening kent, kunt u dat gebruiken om het totale bedrag te berekenen dat u zult terugbetalen tussen de hoofdsom, de rente en de kosten.

Bijvoorbeeld, stel dat u wordt goedgekeurd voor een termijnlening van $75,000 met een 8% rentevoet. Je hebt een 36-maanden lening terug te betalen termijn. Tegen dat tarief en rekening houdend met een 3% lening origination fee, zou uw totale lening terug te betalen zou komen op 84.608,19 dollar. De kosten om te lenen zouden $11.858,19 bedragen, en uw JKP zou 10,08% zijn.

Andere manier van financieren

Andere vormen van financiering kan vereisen een beetje meer number-crunching om de kosten te bepalen. Een merchant cash advance (MCA), bijvoorbeeld, meestal kosten een factor vergoeding in plaats van een rentevoet. De totale kosten van de MCA hangt af van de factor tarief, de holdback tarief (percentage van uw dagelijkse credit card omzet genomen als terugbetalingen), en hoe lang het duurt u om het terug te betalen.

Stel bijvoorbeeld dat u een voorschot van $75.000 neemt met een factor van 1,2 en een holdback-percentage van 20%. Met een gemiddelde van $40.000 aan creditcardverkopen per maand zouden de totale kosten van de MCA $90.000 bedragen, ervan uitgaande dat u het in iets meer dan 8 maanden afbetaalt. De kosten om te lenen zouden $15.000 bedragen, en uw JKP zou 40,61% zijn.

Het is van cruciaal belang dat u de totale kosten van uw lening bekijkt, met inbegrip van de kosten voor kleine zakelijke leningen – en niet alleen de rentevoet of de factor rentevoet. U zult een beter idee krijgen of de lening iets is dat zinvol is voor uw bedrijf.

Kijk naar de termijnen en lengte van de lening

Het inschatten van de totale kosten van de lening is slechts één kant van de betaalbaarheidsvergelijking. De maandelijkse betaling is de andere.

Als uw leningofferte geen aflossingsschema bevat dat uw betalingen uitsplitst, moet u de kredietverstrekker vragen hoeveel u zult betalen en hoe vaak die betalingen verschuldigd zijn. Afhankelijk van het type financiering, kan de terugbetaling dagelijks, wekelijks, tweewekelijks, of maandelijks worden verwacht.

Zodra u een bedrag in dollars hebt voor uw aflossingen (u kunt een van deze handige calculators gebruiken), kijkt u naar het typische maandbudget van uw bedrijf. Ga na hoe de betaling past in uw cashflow en uw vermogen om de dagelijkse bedrijfskosten te dekken.

Kijk vervolgens hoe lang u die betaling zult moeten doen als u akkoord gaat met de lening. Als u een SBA-lening krijgt of een ander type langetermijnfinanciering waarbij u gedurende 5 jaar of langer betalingen moet verrichten, moet u er zeker van zijn dat uw onderneming die betalingen gedurende die periode kan dragen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top